× Portal pełni rolę zaplecza SEO i treści na nim są treściami sponsorowanymi. Informacje znajdujące się na portalu nie są poradami medycznymi. Aby zasięgnąć porady medycznej, należy skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu lub specjalistą.

Producent soków NFC – Premium Rosa

naturalne soki nfc

Kolorowe, zdrowe, smaczne, słodkie, kwaśne – to najczęstsze określenia dla soków. Producenci prześcigają się w wynajdywaniu nowych ciekawych smaków. Czasami są to nieudane próby i aspekty pro-zdrowotne schodzą na dalszy plan. Na szczęście są producenci, którzy stawiają tylko i wyłącznie na jakość swoich produktów. Produktami z najwyższej półki wśród soków są te z grupy NFC.

NFC – co to oznacza?

Skrót NFC pochodzi z języka angielskiego a jego rozwinięcie brzmi – not from concentrate – w tłumaczeniu oznacza po prostu „nie z koncentratu”. Produkty typu NFC są bezpośrednio wyciskane z owoców i warzyw, czyli pomijany jest proces tworzenia koncentratu. Warzywa i owoce są dokładnie myte, potem się je wyciska i przelewa otrzymany produkt do naczynia. Proces może być kontynuowany poprzez pasteryzację produktów. Pomaga to w przechowywaniu soków, nie trzeba ich spożywać w ciągu kilku godzin od otwarcia i można przechowywać w temperaturze pokojowej.

Przewaga soków NFC nad innymi

Różnica pomiędzy sokami wyciskanymi a pochodzącymi z koncentratów jest duża. Produkty uzyskiwane bezpośrednio mają w sobie więcej błonnika i składników mineralnych. Należy wspomnieć także, że mają lepszy smak. Jeżeli mamy na względzie zdrowie, powinniśmy decydować się na soki NFC. Dodatkowym ich atutem jest różnorodność. Pozyskiwane są często z owoców bogatych w składniki odżywcze, witaminy nie mając swojego odpowiednika wśród soków z koncentratu.

Ciekawy wybór pośród soków NFC

Jednym z ciekawszych produktów jest sok z owoców róży. Na rynku nie można znaleźć jego odpowiednika produkowanego z koncentratu. Ciekawy jest fakt, że uzyskany produkt to świetne źródło witaminy C. Już 50ml tego soku zawiera 100% zalecanej spożywanej dawki dziennej dla dorosłego człowieka. Dzięki pasteryzacji w niskiej temperaturze i tłoczeniu na tradycyjnej prasie uzyskuje się niesamowity smak, jakość i trwałość. Na spożycie go po otwarciu mamy 3 tygodnie a przechowywanie w temperaturze pokojowej jest możliwe nawet przez 6 miesięcy od daty produkcji.

Żródło witamin

Codzienne spożywanie soków NFC to najlepszy sposób na pozyskanie witamin potrzebnych do budowania odporności organizmu. Należy pamiętać, że owoce są także bogate w cukier i osoby, które powinny uważać na poziom cukru, muszą spożywać te produkty z umiarem. Produkty NFC są rzadko spotykane wśród produktów spożywczych. W dzisiejszych czasach substancje pomocnicze znajdują się w większości produktów, więc warto postawić na naturalne produkty ze 100% naturalnych składników.